Camino de Santiago

Walk, eat, sleep and repeat

We hebben er nu al een paar dagen op zitten en in totaal 120 kilometer gelopen. Dit is inclusief alle extra’s die wij ongewild toch afleggen. Vaak omdat we twijfelen of we op het juiste pad lopen en even teruglopen om het te checken of gewoon omdat we eigenwijs zijn en niet de instructies van de gps willen volgen. Hoe dan ook de stappen tellen aardig op. De eerste dag waren we super enthousiast en positief. We hadden wilde plannen, zo zouden we onderweg een terrasje pakken voor een kop koffie en een Spaanse lunch met tapas. Daarna zouden we op tijd stoppen om onze spieren rust te gunnen. Dit is heel belangrijk op je eerste dag. Zo hadden wij de tijd om te acclimatiseren en te genieten van het dorpje waar we aan zouden komen. Ik zou onder het genot van een lekker drankje werken aan mijn blog en misschien ergens een barretje opzoeken voor een dansje of gewoon omdat het gezellig is.

Maar van onze plannen is niets terecht gekomen. Als eerste liepen we al gauw binnen een bos door een modderpad en later over een rotsige weg, met een regenkap aan die ons tegen de regen beschermde. Naast de mooie natuur was er verder niets, dus onze lunch werd twee voorverpakte broodjes die wij bij het ontbijt hadden ingepakt als tussendoortje. De hele dag moesten we op die twee broodjes teren.

walk, eat, sleep 2

Eerder stoppen bleek ook niet mogelijk. Nadat we zeker 5 uur op de bergen hadden gelopen, kwamen we eindelijk in een dopje maar hier waren geen hostels, geen hotels of wat dan ook, de enige optie was verder lopen. Toen heb ik me afgevraagd: Wat doe ik hier!

Uiteindelijk kwamen we op onze bestemming. De beloning was de prachtige stad San Sebastian en om toch een beetje ons zelf te belonen voor de prestatie van de eerste dag besloten we hier een dagje te blijven (geheimpje, ik kon bijna niet lopen alles deed zeer :))

In San Sebastian hebben we gedaan wat we al eerder van plan waren, terrasje gepakt voor een cappuccino, tapas en paella gegeten, en de Sangria en de carajillos zorgden ervoor dat wij de volgende dag weer fris en fruitig aan de wandel konden.

De volgende dag vertrokken wij zonder wilde plannen want nu weten we wat de mantra van El Camino is: Walk, eat, sleep and repeat.

walk, eat, sleep 3

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.