Inspiratie

Ansichtkaarten sturen is weer hip

Het versturen van ansichtkaarten is terug van weggeweest, net als de tweedehands winkels, de platenspelers, de garderobe van oma, het zelf bakken van taarten, het naaien, breien en haken en alles wat ons in deze snellere tijden kan verbinden met vroeger. De nostalgie van de jaren waar alles beter en leuker leek te zijn.

De tijden waar praten met de buren, afspreken met vrienden, spelletjes spelen op de zondagen, taarten bakken voor de verjaardagen, je eigen jurkje naaien en de sokjes van je baby breien de normaalste zaken van de wereld waren. Ja, de tijden waar vele van ons een vage herinnering aan hebben maar waar we stiekem toch naar verlangen.

Ansichtkaarten versturen hoort eigenlijk tot die tijden, het was een manier om de thuisblijvers mee te laten kijken en mee te laten genieten van je vakantieoord en van je bestemming. Dit was de vertraagde Facebook van toen (een jaloersmakende foto met een jaloersmakende tekst, groet of wens).

Toch zien we tegenwoordig het versturen van ansichtkaarten als iets persoonlijks, hip en unieks. Met de komst van de social media is het versturen van een ansichtkaart bijna niet meer nodig. De jaloersmakende beelden en teksten van Facebook gaan razend snel, ze bereiken de hele wereld als je dat wil en ze kosten je geen cent. Ik hoor je al denken, wat maakt ansichtkaarten versturen zo hip dan? De ansichtkaarten zijn meer een souvenir geworden, een cadeautje die de reiziger zorgvuldig en met liefde uitzoekt voor de ander, daarnaast heeft het een persoonlijke karakter. De moderne ansichtkaarten zijn in een “nieuw” jasje gestoken met een oudere look, de zogenoemde polaroid kaarten, en als je wilt kan je ze digitaal versturen (wat natuurlijk minder leuk is) of gewoon zoals vroeger via de post met een goed gelikte postzegel :).

Wil je iemand verrassen, aandacht geven of simpelweg iets moois wensen? Voel je vrij om één van mijn ansichtkaarten klik hier te gebruiken. Delen is iets wat ik heel graag doe.

Bedankt voor het meereizen.

XOXO.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.