Over Journeybook

Hoe is Journeybook begonnen?

Journeybook.nl is geboren toen ik op 10 juli 2015 begon met het schrijven van een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Een hoofdstuk waar ik de automatische piloot heb uitgeschakeld en waar ik zelf achter het stuur ben gaan zitten om mijn eigen levensroute te bepalen.

Vlak voordat ik op wereldreis ging vroeg iemand nog aan me: Wat bezielt je om deze stap te nemen?

En mijn antwoord was:  PASSIE en AVONTUUR.

Ik had alles wat mij hartje begeerde, een gezellig appartementje in Rotterdam, een luxe auto die mij van A naar B vervoerde, een leuke baan, gezellige collega’s, vakantiedagen om meerdere keren per jaar op vakantie te gaan. Maar ja, misschien was dat het… Ik wilde niet op vakantie, Ik wilde reizen en zelf mijn eigen tijd en route bepalen.

of waren we (mijn man en ik) toch stiekem in een midlife crisis beland?

Wij waren de dertig en de veertig al gepasseerd en we hadden nog geen kinderen. Wij stonden in het midden van onze levensloop. We konden kiezen uit de automatische piloot aan te houden of die uit te schakelen en een wereldreis te gaan maken. Pfff een lastige keuze, zeker als wij naar onze vrienden keken die gesetteld waren en er nergens last van hadden. Zij leken allemaal gelukkig te zijn.

Ik voelde me okay, maar de behoefte om vrij te leven was sterker dan alles. Ik realiseerde me dat het om mijn eigen leven ging, niet om het leven van mijn vrienden. Dus ik moest zelf bepalen waar ik naar toe ging, niet mijn vrienden, niet mijn ouders maar IK.

Het leven is geen generale repetitie. Geld kan je bij de bank lenen, maar tijd is nergens te koop. Het klinkt eng en dat was het ook een beetje, maar vol overtuiging ging ik op reis, mijn wereldreis, een wereldreis die geïnspireerd was door mijn grooste dromen.

Wat gaat journeybook over?

Deze website/blog geeft jullie een kijkje in mijn levensverhaal gecombineerd met wat ik het liefste doe: reizen, schrijven, fotograferen, creatief bezig zijn en de schoonheid van het leven bewonderen overal en nergens.  

Hier vertel ik jullie hoe ik mijn droom om een wereldreis te maken en vrijer te leven heb kunnen realiseren. Kortom, Journeybook.nl is een plek waar je inspiratie uit kan halen, maar ook praktische en handige tips die je kunnen helpen om je wereldreis hoe groot of klein te kunnen realiseren.

Daarnaast bied ik jullie hulp als reisadviseur en planner om je mooie droomreizen echt uit te laten komen. 

Droom jij ook om een wereldreis te maken? Doe het, wacht niet.

Het vraagt misschien moed om alles los te laten en opnieuw te beginnen, maar alleen dan weet je hoe het is om je dromen te leven. Ik heb het gedaan en ik kan je vertellen dat dit is de beste beslissing die ik ooit in mijn leven heb gemaakt.

Reizen heeft niet al mijn problemen opgelost, maar het heeft me een nieuw perspectief gegeven, over wat het echt belangrijk is in MIJN leven.