Creatief schrijven

Reisles 2: Afstand en Vriendschap

Afstand maakt bestaande vriendschap sterker, zichtbaarder, kwetsbaarder en waardevoller. Als vriendschap op een paar meter van elkaar vandaan kan verwateren, zo kan vriendschap kilometers van elkaar vandaan sterker dan ooit verbinden. Afstand doet elkaar missen en dat wat wij missen willen we graag bij ons houden in gedachten, in onze herinneringen, in ons leven. Maar afstand geeft de reiziger ook de mogelijkheid om open te staan voor nieuwe ontmoetingen en voor het maken van nieuwe vrienden.

Op reis lijkt alsof alle reislustige zielen elkaar kennen en elkaar begrijpen. Soms heb je aan een blik genoeg om te weten wat een andere denkt en voelt. Het non-verbale wint van het verbale en alle taalbarrières verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het maakt niet uit of je Chinees, Japans, Engels, Frans of wat dan ook spreekt, want we spreken samen de taal van het vertrouwen. In deze wereld is het niet raar maar juist normaal om zonder agenda een kop koffie met elkaar te drinken of een taxi met elkaar te delen, al ken je elkaar misschien maar een paar uur. Je hebt geen rollen te vervullen dus je hoeft nergens aan te voldoen, alleen jezelf telt.

De vriendschap van de reizigers, net als alle vriendschappen, ontstaat uit de behoefte om echt verbonden te zijn (dus ook zonder Wifi :)) met andere leefgenoten. Mensen die ooit op hetzelfde kruispunt hebben gestaan of door één of andere reden deze weg zijn ingeslagen. Want in een vreemde stad is het voor de ander belangrijker waar je naar toe gaat dan waar je vandaan komt.

Op kilometers afstand van wat ooit mijn huis was, vul ik mijn koffer met bestaande en nieuwe vrienden, met herinneringen, met momenten, met boeken, met kaarten, met lieve en wijze woorden, met vertrouwde blikken en omhelzingen van wild vreemden.

2 reacties

  • Rocío

    Es recordarte siempre y saber que haces cosas bellas que cambias la idea de la vida en otros que brindas alegría con solo leerte.
    Amiga un abrazo

    • Diana

      Que palabras tan lindas. Me encanta inspirar a otros para vivir esta vida que es solo una. Un regalo que Dios nos dio y que agradecidos debemos disfrutar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.