Reislessen

Reisles 10: Campertje, bosje, beestje

Wij hebben om precies te zijn één jaar geleden besloten om de nu nog maatschappelijk wenselijke en erkende levensvorm van huisje, boompje, beestje te verlaten om ons leven in te richten als avontuurlijke reizigers en digitale nomaden. Althans dat dacht ik toen ik dit artikel ging schrijven en tot de conclusie kwam dat ons leven nog steeds deze drie elementen bevat, alleen een tikje anders en zonder burgerlijke toestanden en onnodige ballast.

Van huisje naar campertje

Wij hebben ons appartement ingeruild voor een campertje, wel met alle basisvoorzieningen maar zonder de vervelende lasten als wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse schoonmaakbeurten en onderhoud :). Dit is een absolute tijdwinst want ons campertje is binnen 10 minuten opgeruimd en schoongemaakt, terwijl ik voor ons huis een hele vrije dag moest uit trekken om de boel aan de kant te doen. Dankzij deze tijdwinst houd ik meer vrije tijd over om te lezen, te schrijven, te fotograferen en te wandelen, de dingen die mij gelukkig maken.

Daarnaast is mijn garderobe geminimaliseerd tot 33 stukken terwijl ik vroeger alles met moeite in drie kledingkasten probeerde te proppen om maar niet te hebben over mijn schoenen die ik nu maar even buiten beschouwing laat.

“Onbewust doen wij toch mee aan de Nederlandse trend van minimaliseren wel vanuit de andere kant van de wereld maar nog steeds met dezelfde intentie”, minder spullen minder zorgen.”

Van boompje naar bosje

In ons appartement hadden we grote planten en ik zorgde elke week voor een mooie bos bloemen, zo bracht ik een beetje natuur en gezelligheid in huis (stiekem probeerde ik het gemis van een tuin te vervullen) al probeerde ik mijzelf te overtuigen dat het niet zo was. Helaas kon ik op dat moment geen andere alternatieven bedenken dan bloemen kopen. Pas toen ik ging oefenen voor de Camino de Santiago ontdekte ik de groene plekjes van mijn stad. Ik wist niet wat ik zag, zo veel groen, zo veel alternatieven om mijn gemis aan een tuin te vervullen. Deze parken waren beter dan de tuin die ik ooit in huis zou hebben. Dankzij deze lastminute ontdekking vind ik nu overal op reis een tuin, een bosje, een boompje, een stukje natuur waar ik kan genieten van de zon of waar ik op een bankje mensen mag bestuderen, een boekje kan lezen, in stilte kan zitten of zoals in Australië de BBQ kan aansteken. Dit alles zonder de toestanden van het aanleggen, inrichten en onderhouden van een eigen tuin.

Van (geen) beestje naar veel beestjes

In het huisje, boompje, beestje verhaal misten wij alleen nog het beestje. Wij zijn dieren- en natuurliefhebbers maar een huisdier paste niet in ons schema. Nu wij op reis zijn merken wij pas hoeveel vreugde dieren brengen. Het wakker worden met het gezang van vogels, pinguïns die langs je camper paraderen, de bush kalkoen die ‘s morgens komt kijken wat er te halen valt als je aan het ontbijten bent, de koala’s die lui in de bomen liggen te slapen, de zeehondjes die onverstoord badderen terwijl jij langs het strand loopt en zo vele andere dieren die ons dagelijks gezelschap houden.

Het ideale van huisje, boompje, beestje is zo gek nog niet, want volgens mij bevatten deze drie elementen een goede basis om gelukkig te zijn, namelijk een dak boven ons hoofd (veiligheid en verborgenheid), een plekje dat ons met de natuur verbindt (verbinding met alles wat leeft) en de vreugde die dieren in ons leven brengen. Dus ik zeg: lang leve mijn Campertje, Bosje, Beestje bestaan!!!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.