Reislessen

Reisles 5: Reizen is een lied

Reizen is een lied en als inspiratie gebruik ik het liedje van het bekende Nederlandse zanger Ramses Shaffy: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder. Klik hier om het liedje te beluisteren

Zing

Wie herkent dat niet, de radio aan en je favoriete playlist keihard meezingen in de auto ongeacht je zangtalent of wat je reismaatje(s) ervan vinden. Deze beelden zitten gegrift in mijn reisherinneringen, nog voor de tijd de X-Factor, de Voice of van Slaapkamer tot Stadium. Tijdens het reizen gaan alle remmen los en zingen is een manier om ons gevoel van vrijheid te uiten.

Vecht

Vechten heeft een negatief imago, terwijl de mensen die geschiedenis hebben gemaakt, vechtertjes waren. Mensen die het nooit opgaven en die tegen de wereld ingingen om hun idealen te volgen. Een reiziger is ook een vechtertje alleen hij vecht vaak tegen zichzelf. Tegen wie hij denkt te zijn en wie hij werkelijk is.

Huil

Een reiziger laat vaak tranen van geluk, ontroering en gemis. Onderweg zijn er momenten die de ziel van elke Marco Polo enorm kunnen raken zoals de perfectie van de natuur, het gemis van familie, de stilte tussen de bergen, het horen van je moedertaal tussen de menigte en natuurlijk de flauwe grapjes van je reismaatje.

Bid

Bidden is een manier van reflecteren en tijdens het reizen doen we niets anders dan reflecteren over wie we zijn, over waar we heen gaan, over de eindeloze keuzes die het leven biedt en over hoe we een beter mens kunnen worden zonder ons zelf voor de gek te houden of de boel te idealiseren.

Lach

Lachen is de universele taal die elke reiziger gebruikt om contact te maken. Een glimlach doet wonderen op momenten wanneer je met woorden niet kan uiten wat je met je hart wilt delen.

Werk

Reizen is keihard werken al denken velen van niet. Als reiziger moet je kunnen plannen, maar tegelijkertijd ook improviseren, relativeren, anticiperen, financiën beheren, sociaal zijn, creatief zijn, ondernemend zijn en ontzettend leergierig en nieuwsgierig zijn. De reiziger werkt zonder loon, maar niet zonder beloning want de mooiste beloningen dienen zich elke dag op je pad aan.

Bewonder

De reiziger doet niets anders dan bewonderen. Hij bewondert de wereld om zich heen als een kind die urenlang naar zijn eigen spiegelbeeld in het water kan kijken, zonder te beseffen dat het zijn eigen spiegelbeeld is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.