Creatief schrijven,  Thuislessen

Thuisles 1. De kracht van opnieuw beginnen

Vandaag is een dag in maart 2020 en precies 5 jaar geleden besloot ik opnieuw te beginnen. Deze beslissing heb ik genomen vanuit mijn hart, nadat mijn wereld even stil stond door het overlijden van een dierbaar persoon.

Deze gebeurtenis heeft alles op zijn kop gezet. Ik voelde diep van binnen dat het leven meer inhield dan fancy kleding dragen en dagelijks één uur in de file te zitten. Dus ik besloot mijn wilde dromen te volgen.

Vandaag meer dan ooit denk ik terug aan deze beslissing dat voor velen moeilijk, raar en dapper leek.

Ik denk terug aan toen en realiseer me dat de beslissingen genomen vanuit het hart altijd de juiste zijn. Ik kon me toen niet voorstellen dat vandaag de dag de wereld stil zou komen te liggen, en dat wat ik het liefste doe niet meer mogelijk zou zijn.

Maar als je opnieuw begint, leer je dat het woord onmogelijk niet bestaat. Er blijven genoeg mogelijkheden over als je alles met een open mind beschouwd. Dus ik kan blijven doen wat ik het liefste doe, ik kan reizen door de wereld van alinea’s, in de wereld van vormen en kleuren, in de wereld van sterren en meteorieten en in de wereld van bites & bytes. En dat is wat ik noem de kracht van opnieuw beginnen.

Elke keer dat je vrijwillig of gedwongen opnieuw begint, ontdek je dat er zo veel mogelijk is. De barrières die jaren lang je hoofd hebben overwoekerd, smelten als sneeuw voor de zon, je voelt je vrijer.

Vandaag nodigt het leven ons uit om te reflecteren en daar waar nodig opnieuw te beginnen. Het is een kans die we niet voorbij kunnen laten gaan al betekent dit dat we betekenis boven geluk moeten kiezen.

Durf jij deze gok te wagen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.