Creatief schrijven

Ontdek wat voor soort reiziger je bent!

Voordat ik dit artikel ging schrijven moest ik eerst definiëren wat voor reiziger ik zelf ben en toen kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk bijna alle soorten reizigers ben geweest. Dit geeft aan dat je van tijd tot tijd verandert als persoon en ook aan de manier hoe je reist en, nog belangrijker, hoe je je reizen beleefd.

In de reiswereld zijn er 6 world-aholics te definiëren ieder met zijn eigen eigenschappen en gewoontes.

De Social media reiziger

Deze reiziger deelt continu op social media waar die is, zijn vluchttijden, zijn bestemmingen en hoe geweldig zijn reizen allemaal zijn. Naast het delen van zijn reizen, laat hij zich beïnvloeden door de ervaringen van andere reizigers door vaak te doen wat anderen al hebben gedaan. Posten van selfies en dagelijks updaten van zijn social media kanalen behoren tot zijn gewoontes en reisbeleving.

De Eco reiziger

Een trend wat niet alleen in de reiswereld gaande is maar overal om ons heen. Hoe ecologischer hoe beter. Deze reiziger gaat op zoek naar ecologisch verantwoorde reizen. De eco reiziger zal je NOOIT op een kameel of olifant zien. De ervaringen die hij zoekt moeten puur zijn, het liefste in de natuur met respect voor alles wat leeft. Als pelgrim behoort je tot deze soort :).

De VIP (very important passagier) reiziger

Deze reiziger heeft maar een paar weken per jaar vakantie en aangezien hij wel genoeg geld heeft om te spenderen zal hij alles uit zijn reisjes halen wat er in zit. Door tijdsgebrek laat hij zijn reis samenstellen en organiseren door een reisorganisatie of nog beter door zijn reiscoach. Luxe en comfort behoren tot zijn wensenlijst.

De Culti reiziger

Deze reiziger is gek op musea, vreemde talen en cultuur. Hij gaat op zoek naar ervaringen die hem verbinden met de locals. Als dat betekent dat hij sprinkhanen moet eten of in de buitenlucht zijn behoefte moet doen, doet hij dat met plezier want dan pas heeft hij een top reis beleefd.

De Verplichte reiziger

Deze soort reizigers zijn min of meer door hun werk verplicht om te reizen. Zij komen op mooie en bijzondere plekken op de wereld, maar helaas zien ze niet meer dan de vliegvelden, hun hotelkamer en de congresruimtes. Verplichte reizigers maken onderweg een paar foto’s soms vanuit de taxi om later hun reisjes te herbeleven.

De Beloning reiziger

Deze reiziger wil reizen om zijn dagelijkse sleur of hard werken te compenseren. Daarom zoekt hij extreme en/of exclusieve bestemmingen. Een luxe spa, een helikoptervlucht of opgehaald worden met een limo kan tot de mogelijkheden behoren.

Als je geen van de hierboven beschreven reizigers bent, dan zijn er twee opties of je liegt of je bent een soort die ik nog niet heb ontmoet :-).

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.