Reizen

CHRISTCHURCH RE START

Christchurch re-start en daarom is het goed te verkennen in 24 uur, mits je weet wat je wilt doen en waar je moet zijn. Om jullie op gang te helpen heb ik een ABC van deze stad gemaakt. De Activiteiten die je kan ondernemen, de Beste plek om te relaxen en Cathedral square.

Vele touristen laten deze stad links liggen, wegens de vele bouwputten, wat natuurlijk jammer is. Christchurch wacht om herontdekt te worden!

Activiteiten

♡ Een middagje shoppen bij de Re:start mall. Een kleurrijke mall gemaakt van containers met vele boetiekjes, gezellige koffiebars en verschillende eettentjes van Mexicaans tot Vietnamees.

♡ Neem de Historic Tram voor een ritje langs de highlights van Christchurch $20 p.p

♡ Gratis wandeltour voor wie liever te voet de stad wil verkennen, deze wordt door vrijwilligers aangeboden. Folder is verkrijgbaar bij het informatie kantoor in de stad. Op basis van een vrijwillige bijdrage.

♡ Neem een kano voor een romantische tocht op the Avon river $21 p.p.

♡ Breng een bezoek aan The Airforce Museum en kruip in de huid van een piloot achter het stuur van The Mosquito. Bezoek aan het museum is gratis, de simulator $5 p.p. en donaties worden zeer op prijs gesteld.

♡ Een dagje strand kan ook, met de lijnbus ben je binnen 20 min in Sumner. Metrocard $ 10 p.p. alleen interessant als je meerdere dagen in Christchurch wilt doorbrengen en je nog geen huurauto hebt.

♡ Bezoek The Canterbury Museum om een stukje Maori cultuur te snuiven. Gratis entree.

♡ Lunch in een van de gezellige restaurantjes in de New Regent Street.

Beste tip van de locals

Volgens de locals de beste plek om te relaxen is zonder twijfel The Botanic Gardens. Hier kan je heerlijk wandelen, je neerploffen op een zitzak terwijl je geniet van een kopje koffie. Dit is de beste plek om te onthaasten na een vlucht van bijna 24 uur.

Cathedral square

De kern van de stad, hier ontmoet je veel locals maar ook toeristen die komen kijken hoe de cathedral beschadigd is door de aardbeving van 2011. Cathedral square is een gezellig pleintje met kraampjes en bijzondere kunst.

[nggallery id=”8″]

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.