Reizen,  Uruguay,  Wereldreis,  Zuid - Amerika

Uruguay: zo ontdek je haar charmes

Uruguay is nog redelijk onbekend onder de reizigers. De meeste reizigers kiezen voor haar grote broers Argentinië en Brazilië en laten Uruguay links liggen wat zeer onterecht is. Daarom zie ik het als mijn taak om jullie kennis te laten maken met de charmes van Uruguay.

De hoofdstad van Uruguay heeft meer dan 20 jaar geleden, het hart van mijn ouders beroofd, waardoor ik meer dan twee jaar in Montevideo heb gewoond. Nu vele jaren later keer ik terug om de top belevenissen van het land te herontdekken met de ogen van een volwassenen vrouw die ooit als kind door de straten van Montevideo liep. 

Een van de dingen die me nog goed kan herinneren uit mijn jeugd is hoe veilig Uruguay was en dat is nog steeds niet veranderd. Uruguay is het veiligste land van heel Zuid-Amerika. Wij hebben zonder problemen ’s avonds door de straten van Montevideo gelopen, gefeest tot de late uurtjes in Tacuarembo en meerdere keren met de openbaar vervoer gereisd van Oost naar West en van Noord naar Zuid. 

Wat zijn de top belevenissen die je niet mag missen 

Bezoek de hoofdstad van Uruguay, Montevideo. Hier zal je de eerste indruk van het land krijgen. 

♥  Bezoek El Mercado del Puerto.

El Mercado del Puerto is een goed beginpunt voor het bezichtigen van de stad. Hier kan je eerst je maag vullen met een klein snackje genoemd Empanada ofwel gevulde pasteitje of met een goed stuk vlees van de BBQ.  

El Mercado ruikt naar BBQ, overal zie je Asados vol met lappen vlees. Maar de echte indrukken worden gegeven door de bezwete mannen die de BBQ bedienen, de toeristen die alles willen proeven, de gitaristen die tango’s van hun idool Carlos Gardel spelen en de lokalen die nieuwsgierig naar je zitten te kijken. 

♥ Puerta de la Ciudadela

Puerta de La Ciudadela is een gezellige plek om te pauzeren, foto’s te maken en mensen te kijken.

Het zal je al snel opvallen dat alle lokalen met een thermoskan, een silver ritje en een beker rondlopen. Wat zij in zo een fashionable koffer dragen is Maté, een drankje dat zowel in Uruguay, Paraguay als Argentinië wordt gedronken. Wil je een local experience? Drink maté en maak nieuwe vrienden!

♥ Ontdek de stad door middel van boeken

Ben jij net zo gek op boeken als ik? 

Neem dan een bezoek aan de grootste boekenwinkel van de stad, een paar meter van Puerta de la Ciudadela. Naast boeken verkopen, hebben zij ook koffie & thee dus, neem een break.

♥ Dwalen door de bekende en minder bekenden straten van de stad

Als je La Puerta de La Ciudadela passert kom je bij La Plaza de la Independencia, Teatro Solis, El Palacio Salvo, La fuente de los Candados en nog een paar leuke spots in de stad.  Wandel zonder plan en laat je verrassen door wat er op straat gebeurt. Oh ja, probeer de standbeeld van Carlos Gardel te vinden. 

♥ Ook de Uruguayanen hebben een Rambla

De rambla is bekend van Barcelona, maar de Uruguayanen hebben ook hun eigen Rambla. Een boulevaar van ongeveer 22 kilometer lang langs het strand. Een van de activiteiten die je aan je plannen kan toegeven, is fietsen of wandelen op de rambla en even tegen zonsondergang bij de lighthouse te stoppen voor een zen momentje 🙂 

 ♥ Ruil je broodje kaas voor de Uruguayanse Chivito

In Nederland eet je tussen de middag een broodje kaas voor lunch, maar in Uruguay eten zij een Chivito. Een chivito is een zeer goed gevulde broodje die je honger voor een paar dagen kan stillen. Zorg dat je weinig hebt ontbeten anders krijg je zo een Chivito nooit helemaal op. 

♥ Carnaval vieren tot je dood neer valt 

Terwijl de rest van de wereld hooguit één weekje carnaval viert, de Uruguayanen trekken er drie maanden voor. Hun carnaval begin in januari en eindigt in maart. Het is even anders dan de Carnaval van Rio, maar daardoor authentieker en minder massaal. 


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.