Het bucketlist journaal

  • Skydiven in NZ

Hoe maak je een verlanglijst?

Het maken van een bucket-list is niet zo moeilijk, het enige dat je nodig hebt is een hoofd vol dromen, pen en papier.

Ik heb er op mijn twintigste verjaardag eentje gemaakt, alleen toen had ik geen idee dat het een bucket-list was. Voor mij was het gewoon een manier om alles vast te leggen wat ik wilde doen voordat ik mijn heden moest inruilen voor het eeuwige, meer niet.

Deze lijst bevat de dingen die ik wil zien, doen en ervaren maar geen bezittingen, aangezien ik nooit een verhuiswagen richting een begraafplaats heb zien rijden. 

Een verlanglijstje is zeer persoonlijk want dat wat ik heel graag wil, hoeft een ander niet te willen of leuk te vinden, toch kan het inspirerend en leuk zijn om te kijken hoe een ander zijn dromen heeft waargemaakt.

Dus voor wie inspiratie zoekt of het gewoon leuk vindt om in iemand anders zijn dromen te neuzen, deel ik hier mijn bucket-list journaal. Dat is een korte samenvatting van mijn gerealiseerde dromen.

En als het mij gelukt is om ze te realiseren dan moet het jou ook lukken, toch?

Een bucket-list in 3 stappen:

Wil je zelf ook aan de slag met je eigen bucket-list? Is je antwoord een volmondig ‘ja’?

Maak het niet te ingewikkeld en doe het in drie stappen:

  1. Schrijf alles op wat je wilt doen, zien, ervaren of hebben als bezittingen toch belangrijk voor jou zijn.
  2. Zoek motivatie en inspiratie in jezelf of in anderen.
  3. Ga aan de slag (DOE HET) deze stap is de belangrijkste!! zonder actie geen resultaat.