Inspiratie

Lees rituelen

Naast reizen, fotograferen, schrijven, schoenen verzamelen en dagdromen is lezen ook een van mijn favoriete bezigheden. Ik lees niet zo maar een boek. Nee, daar heb ik mijn vaste leesrituelen voor, en welke dat zijn lees je hier verder.

Mijn passie voor lezen heb ik te danken aan mijn docent Spaans op de middelbare school. Zij was zo enthousiast over boeken dat het onmogelijk was om niet besmet te raken met het leesvirus. Ik zou iedereen z’n docent gunnen, want zoals de bekende quote luidt:

“The more that you read, the more things you will know. The more that you learn, the more places you’ll go.” Dr. Seuss.

Deze quote zegt al genoeg, toch ben ik na de middelbare school gevangen genomen door een kast die niet mijn boekenkast was: de tv. Tot enkele jaren geleden toen ik per ongeluk een boek van mijn favoriete schrijver in handen kreeg en toen was het leesvirus weer geactiveerd. Ik hoop deze keer voor de rest van mijn leven.

Maar om dat leesvirus levenslang actief te houden heb ik mijn leesrituelen nodig. Anders zou ik zomaar in de moderne verleidingen van tijd doden kunnen vallen en mijzelf de kans ontnemen om nieuwe dingen te weten, te leren en de vele nieuwe plaatsen te ontdekken.

Mijn onmisbare leesrituelen zijn:

❤️ Ik ga nooit te deur uit zonder een boek/telefoon. Thuis heb ik veel fysieke boeken, maar op reis zijn e-books gewoon handiger.

❤️ Wachtmomenten zijn de beste momenten om te lezen. Denk aan wachten op de trein, bus, metro, vliegtuig, tandarts en overal waar je in de rij moet staan.

❤️ Helaas heb ik last van wagen- en zeeziekte maar gelukkig zijn er luisterboeken die mijn reizen aangenamer maken.

❤️ Ik verkies qualiteit boven quantiteit. Liever minder boeken lezen dan veel boeken met weinig inhoud.

❤️ Sinds kort probeer ik boeken uit die in eerste instantie niet mijn voorkeur zouden hebben maar qua inhoud mij veel  kennis en nieuwe inzichten opleveren.

❤️ Ik reserveer dagelijks één uur om te lezen.

❤️ Op reis bezoek ik bibliotheken en oude boekenwinkels puur voor de verbinding met echte boeken. In mijn digitale wereld heb ik deze verbinding nodig.

❤️ Gelezen boeken geef ik weg of laat ze achter om zo veel mogelijk mensen te  besmetten met mijn leesvirus.

❤️ Ik volg geen boekentrends meer. Ik lees wat mijn volle aandacht trekt en wat mijn ziel voedt. Dus ook kinderboeken en fantasie verhalen :).

Heb jij ook leesrituelen? Voel je vrij om ze hier te delen.

Heel veel leesplezier ?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.