Inspiratie

Terugblikken op 2015

Wanneer een jaareinde nadert kijken we terug naar de gebeurtenissen die plaats hebben gevonden, alleen leggen we al te vaak de focus op de nare dingen die ons zijn overkomen. Je hoeft alleen de media te volgen en te zien waar de focus ligt. Het lijkt alsof terugdenken aan de mooie momenten een soort van uitdaging is of een gevecht tegen onze geconditioneerde natuur. Wanneer we positief denken en naar de goede dingen kijken voelt dat als opscheppen, vanzelfsprekendheid, irrelevant, of als iets dat je liever in een laatje wilt stoppen en alleen mag openen wanneer je tegenslag hebt, want dan bieden deze momenten je een lichtpuntje in de duisternis. Maar als positivist wil ik met mijn lieve lezers terugkijken naar 2015, maar dan vanuit een roze wolk, met een roze bril en een paar roze pumps. Ik heb een lijstje opgesteld met mijn favoriete plaatsen, dingen en ervaringen en hiermee hoop ik jullie te inspireren om met aandacht en liefde terug te kijken naar het jaar dat bijna tot zijn einde komt. Vergeet vooral niet dat als het glas half leeg is, dat je het altijd kan bijschenken. Proost!!!

Hotel

De keus is heel moeilijk want afgelopen jaar heb ik in 53 hotels geslapen, in 8 landen (Colombia, Argentinië, Chili, Brazilië, Spanje, Duitsland, België en Frankrijk). Maar toch is er één hotel dat boven de rest uitblinkt en dat is Finca Hotel Mundo Nuevo in Salento, Colombia. De persoonlijke aandacht van Patricia, Reynaldo en eigenares Liliana maken dit hotel een fijn plekje om te logeren.

IMG_5640

B&B

De B&B van mijn vriendin Wilma ‘Ohne grenze’ in Ohne, Duitsland. Nergens zijn wij zo goed ontvangen als bij hen en het ontbijt was zo uitgebreid en goed dat wij de rest van de dag niets meer hoefden te eten 🙂 klik hier voor de beste B&B in Ohne

HeaderB1

Restaurant

El Botin, het oudste restaurant van Madrid is zonder meer het leukste en lekkerste restaurant dat ik in 2015 heb bezocht.

IMG_8630

Reis

De rondreis door Colombia, Argentinië, Chili en Brazilië was super intensief maar ook waanzinnig mooi en daarom mijn favoriet van 2015.

IMG_6108

Ervaring

Wandelen van Irun naar Santiago de Compostela in 39 dagen. Een ervaring voor het leven.

magie van zee2

Bestemming in de zomer

Zweden en vooral het Fegens natuurreservaat.

IMG_7468

Bestemming in de winter

Als we de kou willen ontvluchten dan is Brazilië de beste bestemming om te overwinteren.

Bestemming in de lente

Berlijn is eigenlijk altijd mooi, maar in de lente is het aangenamer qua temperatuur.

Berlijn_009

Bestemming in de herfst

Madrid al moet ik zeggen dat het weer dit jaar bijzonder goed was met temperaturen van boven de 20 graden. Maar zelfs met een beetje regen is Madrid nog steeds leuk!

IMG_7986

Museum

Stasi museum in Berlijn (spionage museum).

Stad

Berlijn en Madrid. Sorry ik kan niet kiezen, beiden zijn waanzinnig maar vanuit verschillende oogpunten.

Verborgen plek

Cadavedo, een knus en klein plaatsje in Asturias, Spanje. Het verblijf in Casa rural Roja maakte van dit verborgen plaatsje een geweldige ervaring.

Verrassende plek

Gislaved in Zweden. Dankzij de uitnodiging van de burgemeester hebben wij deze stad bezocht. In het begin wist ik niet wat ik van deze stad moest verwachten, maar na een fantastisch georganiseerde dagtour door de hele gemeente wist ik dat haar bewoners en de rust de echte charmes zijn van Gislaved.

IMG_7452

Show

Flamenco show in Madrid, zie filmpje op mijn YouTube kanaal.

IMG_8781

Strand

IPanema in Brazilië.

RioDeJaneiro_047-iPhoneEB

Schoenen winkel

In Madrid heb ik mijn favoriete winkel gevonden. Hier verkopen ze bijzondere schoenen tussen de kledingrekken en bloemen. Ja, inderdaad bloemen. Ropa y Floristeria is een winkel die kleding, schoenen en prachtige bloemstukken combineert.

Berlijn_043

Gadget

iPhone 6s heeft alles wat een smartphone hoort te hebben plus de mogelijkheid om live foto’s te maken.

iphone 6s

Social media app

Dit jaar heb ik Snapchat ontdekt J, een handige app naast mijn blog. Mocht je me willen volgen: journeybook is mijn naam.

Boek

Carta a un Rehen, van één van mijn favoriete schrijvers, Antoine de Saint-Exupéry (cadeautje van een Franse vriendin J).

Foto

Mijn beste foto dit jaar was in Valencia.

IMG_8054

Quote

Go where your dreams take you and begin your own journey now.

Koffie

De beste cappuccino heb ik dit jaar gedronken in Bilbao.

artikel foto 3

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.