Camino de Santiago

2015 New Year, New Life, New Me

 

Op 1 januari 2015 postte ik op mijn Facebook: New Year, New Life, New Me. En tot mijn verbazing is het ook zo gegaan.

Het jaar begon in Colombia. Samen met mijn familie ergens in een boerderij in Salento, één van de mooiste en uniekste dorpen in Colombia, waar het geluid van de krekels en de kolibries het landschap boven op de bergen onwerkelijk maakt.

Salento_032

Het was een rustige en diepzinnige start, want de dagen ervoor hadden we een lief en nog te jong familielid begraven. Zulke gebeurtenissen zetten je aan het denken. Vraagstukken als: Wat draait het leven om? Hoe kan ik anderen helpen? Wat wil ik nog graag doen en waarom doe ik het niet? Hebben mij geholpen om keuzes te maken en om meer in het hier en nu te gaan leven.

Na mijn bezoek aan Colombia ging de reis verder door Argentinië, Chili en Brazilië. Ieder land met zijn charmes, maar later zal ik jullie hier iets meer over vertellen, dus houd mijn blog in de gaten. Na deze bewogen lange reis, kwam ik terug in mijn vertrouwde omgeving, maar ik wist diep van binnen dat er iets in mij veranderd was. Alleen kon ik toen nog niet vermoeden wat ik in 2015 allemaal zou gaan ondernemen. Dit jaar ben ik slechts twee keer verliefd geworden, op Berlijn, een stad met zoveel facetten dat het onmogelijk is om dat te kunnen weerstaan. En op Madrid, een stad die me elke dag uitdaagt om op ontdekkingsreis te gaan. Ik heb me ook laten intrigeren door Gislaved http://www.living-gislaved.se, een jonge stad in Zweden die zoveel verborgenheden heeft dat vraagt om herontdekt te worden. Naast al deze leuke reizen, heb ik de belangrijkste reis van mijn leven gemaakt, mijn reis naar Santiago de Compostela. Een reis die gepaard ging met lichamelijke pijn, confronterende levenslessen en geestelijke vreugde, maar die mij de wijsheid heeft gegeven om het leven te accepteren zoals het komt.

In 2015 is ook mijn blog Journeybook geboren. Mijn persoonlijke blog dat nu al volgers heeft in Nederland, Duitsland, België, Spanje, Verenigde Staten, Colombia, Mexico, China, Rusland en Japan. Wat begon als een hobby is nu langzamerhand veranderd in een behoefte. Een behoefte om te schrijven, om dingen te delen en om nieuwe vrienden te maken, overal want de wereld is eigenlijk heel klein.

Bedankt dat jullie onderdeel zijn geweest van mijn reis in 2015 en op nog vele mooie journeys in 2016!

IMG_7068

 

En onthoud dat de meeste magische dingen alleen kunnen ontstaan als jij je dromen durft te volgen!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.