journeybook, reizen, route, trips, coronareis,
Reizen,  Smart tips

Het is tijd om weer te reizen – boek je reis nu!

We zitten al maanden thuis, zonder enige perspectief van vrijheid, maar de vrijheid is onderweg. Het coronavaccin en de snelle coronatesten kunnen onze zomervakantie redden. Het is tijd om weer te gaan reizen, althans om onze reisplannen vorm te gaan geven. Met de zomervakantie en het coronavaccin die steeds dichterbij komen is het nu de hoogste tijd om je vakantie/reis te boeken. Er zijn nu meer voordelen dan nadelen om je reisplannen uit te gaan stippelen, de voordelen heb ik voor je op een rijtje gezet, en geloof me deze kansen wil je niet missen.

Je hebt alle tijd om je reis te plannen

Wacht niet tot het laatste moment om je reis te plannen en te boeken. Nu zit je nog thuis in lockdown, dus gebruik deze tijd om je reis goed voor te bereiden. Schets je route, zoek uit wat voor zorgmaatregelen je moet nemen, als je voor een baas werkt, vraag op tijd je verlof aan en bestel alvast online alle spullen die je nodig hebt voor je vakantie, bijvoorbeeld een prachtige bikini voor je killer body of het laatste leesboek van Nicci French voor bij het zwembad.

De meeste hotels, vakantiehuisjes en campings hebben nog plek beschikbaar

Nu kan je nog kiezen tussen het gigantische aanbod aan accomodaties van groot naar klein, van groen naar grijs. Je heb het voor het kiezen en hier moet je gebruik van maken. Als je te lang wacht zal je teleurgesteld worden of te veel betalen en dan kan je niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd :-).

Gaat je reis niet door, dan krijg je je geld terug

Het is wel belangrijk dat je de kleine lettertjes goed leest. Boek alleen je reis als zij een geld-terug-garantie bieden, of waar je makkelijk je reis kan annuleren of wijzigen. Het zijn rare tijden voor de reiswereld, dus doe er verstandig aan door je te informeren hoe gezond de reisorganisatie is, waar je wenst te boeken.

Je zal nu bewust & veilig reizen

Dit is voor velen de eerste keer op reis na een lange periode van thuis zitten. De wens om heel ver weg te gaan en veel te zien om in te halen wat we hebben gemist, is enorm. Toch is het verstandig om op een plek te blijven i.p.v. in een kortere tijd van hot naar her te reizen. Op deze manier beperk je de reisbewegingen en dus ook de kans op besmettingen. Reis naar een land en verken het dieper. Bouw het langzaam op. Gun je zintuigen de tijd om alles weer op te nemen. Geniet van de kleine dingen en proef de vrijheid beetje bij beetje.

De voorpret is onbetaalbaar

Het leukste aan reizen is, je betaalt 1 keer en je beleeft het drie keer: vooraf, tijdens en achteraf. De voorpret is een van de voordelen waar je nu al van kan profiteren. En aangezien wij met z’n allen wat pret en plezier kunnen gebruiken, boek en plan je reis NU.

Ik zou zeggen, stel je dromen niet uit en begin vandaag met het uitstippelen van je ultieme zomervakantie, je hebt het verdiend!

Inspiratie nodig? Valencia 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.