Creatief schrijven

Reisles 1: Fashionable & Minimalistisch op reis

Fashionable & Minimalistisch

Een van de eerste lessen die ik uit mijn travel experience kan trekken is dat reizen niet per definitie unfashionable hoeft te zijn. Mensen die op reis gaan, zoeken comfortabel en reisbestendige kleding en daarmee gaan ze vaak de mist in. De hele reis lopen ze in kleding die niet bij hen past. Ik zie reizigers met afschuwelijke schoenen en saaie niets zeggende kleding. Dan vraag ik me af of zij altijd zo rond lopen.

Ik ben er van overtuigd dat het anders kan, want tijdens je reis ben je nog steeds jezelf en daarom is het niet nodig om je te verkleden net als alle andere toeristen alsof je elke dag op safari gaat.

Aan bepaalde items zal je niet ontkomen helaas, maar ook voor je reis kan je een fashionable garderobe capsule maken. De meeste capsules bevatten 33 kledingstukken voor een periode van 3 maanden maar als je langer dan drie maanden reist, moet je een capsule maken waar je er in alle seizoenen goed en fashionable uitziet, maar nog steeds geldt de 33-stukkenregel. Deze uitdaging vraagt om creativiteit, maar het resultaat is een minimalistisch en fashionable garderobe op reis. En wie wil dat niet!

Met het samenstellen van een garderobe capsule sla je twee vliegen in en klap, je bent fashionable maar ook minimalistisch, want 15 kilo bagage is 15 kilo, niet meer of minder. Tenzij je van plan bent om extra euro’s te betalen voor de extra stukken kleding die je wilt meenemen. Liever besteed ik deze euro’s aan een mooie belevenis.

Collect moments not things

De grootste vraag is: Wat neem je zoal mee? Met liefde deel ik met jullie mijn garderobe capsule (geheimpje: op reis shop ik ook), maar zonder de basisregel te vergeten: 33 kledingstukken 🙂 NO more.

Ik ga op reis en ik neem mee:

1 Zonnebril met een goede UV filter

1 Zwart jurkje

2 Rokjes, een lange en een korte

3 Jeans, licht, donker en zwart

1 Leren jas

1 Winterjas

1 Regenjas

2 Lichte truien

2 Bloesjes, een witte en een zwarte

2 Korte broeken

1 Sjaal

1 Muts of hoed

1 Paar wandelschoenen

1 Paar enkellaarzen

1 Paar sneakers

1 Paar sandalen

1 Paar teenslippers

1 Paar goede hakken

5 T-shirts

1 Zwarte tas

1 Rugzak

1 Bikini

1 Bijzondere ketting of armband

totaal 33 stukken 🙂

Eén reactie

  • Wilma

    En…….gaat alles naar wens? Elzemieke en ik zijn benieuwd hoeveel kledingstukken je al hebt achtergelaten! Wat een bagage heb je bij je!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.