Reizen

5 redenen om in Madrid te wonen

Dat plannen maken tijdsverspilling is, daar ben ik inmiddels wel achter gekomen. Nu ben ik eerder voorbereid op wat komt, want mijn lot gaat van links naar rechts en beland uiteindelijk ergens middenin.

Zo was het ook met het bepalen van onze startbestemming. De planning was Berlijn, de stad die me volledig heeft ingepakt en waar ik mezelf heel graag zag wonen. Duits leren leek me ook een fantastische uitdaging, of ik tijdens mijn reis hier wat aan had, was even niet relevant.

Na de Camino gingen we naar Madrid omdat deze stad toevallig op de route lag richting Tortosa. Maar zoals ik al eerder schreef, geloof ik niet in toeval, want in mijn optiek gebeurt alles met een reden. En zo was het ook. Het bezoek aan Madrid heeft ons aan het twijfelen gezet. Berlijn is fantastisch, maar ook koud en nat in de winter en bovendien nergens in onze wereldreis zullen we Duits gaan spreken :). Terwijl het weer in Madrid veel aangenamer kan zijn in de winter en er Spaans wordt gesproken. Een wereldtaal die voor mijn partner essentieel kan zijn om te leren, mits hij in Zuid-Amerika iets voor elkaar wil krijgen zonder dat ik als vertaler moet fungeren. Een nachtje erover geslapen en toen was het besloten, onze startbestemming wordt MADRID.

Het is al de derde keer dat ik in deze stad kom, en normaal gesproken hou ik niet van herhaling. Er zijn genoeg steden in de wereld om te bezoeken, maar toch heb ik mijn redenen om hier weer te zijn. Nieuwsgierig geworden? Dit zijn mijn 5 redenen om Madrid te bezoeken, of nog beter, even in Madrid te wonen.

IMG_8278

De bewoners

De *Madrileños leven graag buiten op terrasjes en dat geeft de stad veel sfeer. Overal zie je ze zitten met een *cañita en *tapas. Deze manier van leven spreekt mij zeer aan!

De culturele mogelijkheden

In Madrid kan je vele musea bezoeken, en wat nog beter is, is dat vele van deze musea gratis toegankelijk zijn aan het einde van de dag en voor mensen zonder werk. Ideaal toch?

Naast de musea kan je ook inspiratie snuiven in een van de leukste wijken van Madrid, Barrio de las Letras. In deze wijk heeft een van de beste Spaanse schrijvers gewoond, Miguel de Cervantes de schrijver van El Quijote en toevallig woon ik nu hier :).

IMG_8263

De tradities

Nergens in de wereld staan honderden mensen met Oud en Nieuw op een plein met 12 druiven en een flesje cava in hun hand te wachten tot de klok 12 keer slaat, dit gebeurt alleen hier bij la Puerta de Sol.

De komst van de drie koningen op 6 januari wordt uitbundig gevierd. De straten van Madrid raken bezaaid met gelovige kinderen die vol spanning op hun cadeautjes wachten en met relaxte ouders die blij zijn weer 🙂 een extra vrije dag te hebben gekregen.

Op de zondagen en feestdagen houden de *Madrileños *El Rastro, een straat vol met tweedehands spulletjes.

Nergens in de wereld zie je zulke lange rijen van mensen midden in de stad als in Madrid om een straatje of tiende van de loterij te kopen, zelfs met verkeersregelaars. Ze hopen allemaal op de hoofdprijs: “El Gordo”.

De beroemde *Churros en *Porras con Chocolate

2015-09-04 11.21.31

Als je aan Spanje denkt, denk je aan *Tapas, *Churros, *Sangria en *Paella. In Madrid kan je zonder twijfel de lekkerste *Churros en *Porras con Chocolate eten bij http://www.chocolatmadrid.com

Het weer

IMG_8296

In Madrid geniet je van een aangenaam weertje. Al moet ik zeggen dat 22 graden in november ook voor de *Madrileños zeer bijzonder is.

*Madrileños= bewoners van Madrid

*Cañita= bier merk

*Tapas= kleine hapjes

*El Rastro= rommelmarkt

*Churros con chocolate = gefrituurde sliertjes gemaakt van deeg (vers zijn ze het lekkerste, en vergeet niet je moet ze verplicht dopen in puur chocolade 🙂

*Porras = dikke gefrituurde slierten gemaakt van deeg.

*Sangria = drankje gemaakt van wijn, siroop en fruit

*Paella= rijst met groenten, kip, vis of konijn gemaakt volgens de Spaanse tradities in een speciale paellapan.

* El Gordo= hoofdprijs van de loterij

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.