Reizen

Bahama’s vijftig tinten blauwe zee

Bahama’s de idyllische bestemming van vele pasgetrouwde koppels. Wij waren niet getrouwd, maar toch gingen we eilanden hoppen in de Bahama’s, met een Cessna vlogen we van eiland naar eiland. De meest bezochte en bekende eilanden zijn Nassau als hoofdstad en Freeport. Dit komt omdat deze eilanden goed te bereiken zijn per cruise, maar de echte parels zijn de kleine eilandjes zoals Bimini, Cat island, The Exumas en Eleuthera.

Op Eleuthera vind je een roze strand “The Pink Beach” en The Glass Window een prachtige contrast tussen ondiep en diep zee water die je vanuit de lucht als een natuur schilderij kan beschouwen. Zoiets heeft geen museum ter wereld in zijn repertoire hangen.

MYAM-MYEH 20121122_076 crop

Naast de schone natuur, rust en warme persoonlijkheid van zijn bewoners, trakteren de eilanden je op een van zijn delicatessen “Conch”. Zeeschelp dat op verschillende wijzen wordt bereid. Gefrituurd wordt het meest gegeten, maar ook rauw door de salade. Rauw conch, heb ik niet aan gedurfd. Ik was bang dat ik de rest van mijn vakantie ergens in een klein kamertje moest doorbrengen. Dat zou zo zonde zijn, dus toch maar een portie gefrituurde conch. Het smaakt heerlijk een beetje naar kip, maar ja dat zeggen we altijd als we niet kunnen definiëren wat we proeven. In ieder geval het was heerlijk 🙂

Ik ben ervan overtuigd dat de quote ‘Go with the flow” hier vandaan komt. De bewoners leven in het hier en nu, en maken zich nergens druk over.

Als toerist wordt je overal met een glimlach ontvangen en vol trots vertellen ze je wat je hier allemaal kunt doen. The Bahama’s heeft geen beter visitekaartje dan zijn bewoners.

Hier is het gras niet groener, maar de zee wel blauwer dan thuis.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.