Diana Boeziek, blogger, Rotterdam background

Over mij

“Reizigers zijn wij in deze wereld, geen bewoners”. Erasmus

Het verhaal van de vrouw die ik nu ben geworden, begon 7 jaar geleden bij het aandachtig lezen van deze spreuk. Deze spreuk kwam ik toevallig tegen in de stad waar ik ben opgegroeid, Gouda. En zoals jullie wellicht al weten, geloof ik niet in toeval. Alles wat in mijn leven heeft plaatsgevonden, is er met een reden, al kom ik pas jaren later achter wat de reden is.

Maar wie was Erasmus eigenlijk en waarom kwam zijn spreuk op mijn pad?

Erasmus een Nederlandse reiziger, schrijver en priester dat geboren is in 1466, bekend door zijn vrijgevochten ideeën. Erasmus bezat van nature een onrustig en nieuwsgierig karakter, net als iedereen trouwens. Alleen 90% van ons doet zijn uiterste best om onrust te onderdrukken en nieuwsgierigheid te negeren.

Hij werd gedreven door zijn avontuurlijke geest dat zich verzette tegen alles wat zekerheid en ultieme waarheid kon betekenen.

Gedurende zijn hele leven heeft hij zich verzet tegen alle instellingen die hem in de weg stonden om vrij te denken en vrij te zijn. Hij zocht hongerig naar de vrijheid van zijn geest. De vrijheid waar alle gevangen geesten naar hunkeren.

Zijn spreuk kwam in mijn leven toen ik er klaar voor was. Een huis, een auto, een vaste baan, een druk sociaal leven. Ik had het allemaal. Ik zat bijna aan de top van de piramide, met andere woorden ik was klaar om rustig na te denken over zaken waar je normaal gesproken niet aan wil denken.

Ik dacht aan de dood, de vergankelijkheid van ons bestaan en deze gedachten waren de aanleiding van mijn nieuwe ingeslagen weg. Ik ging opzoek naar vrijheid en avontuur om dichter bij mijn creatieve geest te komen.

In deze volgorde is mijn journey afgelopen jaren zich gaan ontvouwen. Het begon met de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken, met de vrijheid om het leven te leven wat ik wil leven en wat bij mij past, later kwamen de vele avonturen en nu zijn woorden, beelden, kleur, bites en bytes een onderdeel van mijn creatieve geest geworden.

VRIJHEID, AVONTUUR & CREATIVITEIT

Deze drie pilaren vormen de basis van hoe ik leef en dat is wat ik hier graag met jullie wil delen en als ik iets mag wensen is dat mijn woorden in jou gaan resoneren als toen de woorden van Erasmus in mij hebben geresoneerd.

XOXO Diana