Creatief schrijven,  Thuislessen

Thuisles 2: De wereld zal nooit meer dezelfde zijn

Waarom zal de wereld nooit meer dezelfde zijn?

Er zijn gebeurtenissen in de geschiedenis en in onze eigen levens die alles op zijn kop zetten. En vanaf dan kennen wij alleen een vóór en een ná. Deze gebeurtenissen ken ik persoonlijk als de keerpunten van Saturn en toevallig zitten wij nu midden in zo’n planetaire transitie.

Voor niemand zal het een verrassing zijn dat na dit corona virus de wereld nooit meer dezelfde zal zijn. Wij zijn collectief gedwongen te veranderen en collectief gedwongen onze normen & waarden te heroverwegen. Wij zijn collectief gedwongen andere keuzes te maken, voor ons maar vooral voor de mensen om ons heen.

Deze veranderingen zullen direct effect hebben op de manier hoe wij met elkaar omgaan, hoe wij werken, hoe wij onze vrije tijd besteden, hoe wij onze kinderen opvoeden en onderwijzen, hoe wij reizen, hoe wij met ons geld en tijd omgaan en hoe wij kijken naar de leiders van ons land en tenslotte hoe wij kijken naar onszelf en de wereld om ons heen, die nu meer dan ooit een bewijs levert dat alles met elkaar verbonden is.

Het post-corona tijdperk is nog een tabula rasa (een leeg blad), want niemand, echt niemand, weet hoe de wereld hierna eruit zal zien. Wij kunnen gaan speculeren over ditjes en datjes, maar wat voor mij duidelijk is, is dat wij als mensheid samen moeten werken in het belang van het collectieve. De tijd van de IK maakt ruimte voor de tijd van de WIJ.

Een tijd waar wij alleen samen kunnen overleven, een tijd waar technologie & creativiteit onze beste vrienden zijn. Een tijd waar nieuwsgierigheid en leergierigheid de sleutel vormen om ons staand te kunnen houden in een wereld die continu in beweging is.

Een tijd waar niets en niemand meer dezelfde zal zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.