Creatief schrijven

De 10 beste boeken die ik ooit heb gelezen

The world is a book and those who do not travel read only a page. St. Agustine

Deze 10 boeken mogen niet ontbreken in je boekenkast

Naast mijn passie voor reizen heb ik een zwakte voor boeken. Ik ervaar lezen als een manier om de wereld vanuit een hangmat, stoel, stoep, trein, bus of whatever te verkennen, te bewonderen en een beetje te begrijpen. Het fascinerende effect van lezen, ervoer ik jaren geleden toen ik nog in Colombia woonde, zittend op een rieten stoel nam ik een vluchtticket naar bestemmingen die alleen in mijn verbeelding konden bestaan. Toen ontdekte ik de krachtigste tool die de mens bezit: “je verbeelding”. Vanaf dat moment kon ik verdwalen in verhalen en wegen die mij niet alleen kennis en nieuwe inzichten hebben bijgebracht, maar ook aanzienlijk mijn leven hebben veranderd.

Als je mijn passie deelt heb ik een lijst met boeken voor je die je laten wegdromen naar plekken die alleen in je verbeelding kunnen bestaan of die je leven kunnen veranderen. Durf je je verbeelding hierop los te laten?

  1. “The alchemist”, Paolo Coelho
  2. “The power of now”, Eckhart Tolle
  3. “The 4-hour work week”, Timothy Ferriss
  4. “Eat, pray, love”, Elizabeth Gilbert
  5. “Dromen, Durven Doen”, Ben Tiggelaar
  6. Do books: “Do/ Purpose”, David Hieatt; “Do/ Lead”, Les McKeown; “Do/ Improvise”, Robert Poynton
  7. “Haal het beste uit jezelf”, Robert Benninga
  8. “100 jaar eenzaamheid”, Gabriel Garcia Marquez
  9. “Le petit prince”, Antoine de Saint-Exupéry
  10. “Spookrijders staan nooit in de file”, Koen Van den Brandt

heel veel leesplezier 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.