Colombia,  Reizen,  Wereldreis,  Zuid - Amerika

Waarom steeds meer mensen naar Colombia reizen

Ik heb al een paar blogs geschreven over verre bestemmingen, maar vandaag wil ik een speciale blog toewijden aan mijn geboorteland, Colombia.

Colombia was tot enkele jaren geleden een vergeten plek ergens in Zuid-Amerika waar bijna niemand naar toe durfde te reizen. Maar gelukkig weten steeds meer mensen mijn geweldige land te vinden.

Colombia heeft alles wat jij als reiziger zoekt: natuur, cultuur, stranden, ecotoerisme, avontuur en het belangrijkste: het aanstekelijke optimisme van zijn bewoners. Het bekende boek van de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez moet: “Honderd jaar eenzaamheid optimisme” heten i.p.v. eenzaamheid. Want een ding is zeker, je gaat alles in Colombia ervaren, behalve eenzaamheid.

Wie ooit in aanraking is geweest met een Colombiaan, al is het een Rolo, Paisa, Costeño, Pastuso, Llanero, Opita o Santandereño, zal het met mij eens zijn dat alle Colombianen een ding met elkaar gemeen hebben: hun optimisme.

Deze eigenschap zit diep geworteld in het karakter van alle Colombianen en dat is niet gek want in Colombia hebben wij deze eigenschap hard nodig om de dagelijkse realiteit te kunnen relativeren en het verleden langzaam te kunnen verbannen.

Colombia is het land waar de geur van verse koffie alle hoeken van de straat aromatiseert. Het is het land waar de vrouwen als amazonas elke dag het werkveld betreden om hun rechten te laten gelden in een wereld van macho’s met grote ego’s. Maar Colombia is ook het land waar de Salsa muziek jong en oud nog steeds met elkaar verbindt.

Colombia is mijn land, het land waar ik trots op ben, waar ik als kind lekker op straat mocht spelen en waar ik op zondag naar de kerk moest, ook al had de priester niets nieuws te vertellen.

Als reiziger heb ik veel van de wereld gezien, maar Colombia blijft voor mij een van de optimistische en gezelligste landen ter wereld, dus bij deze wil ik jullie meenemen naar mijn paradijsje, naar de plek waar het enige risico die je kan lopen, is dat je wilt blijven.

Dit zijn maar een paar van de redenen waarom steeds meer mensen naar Colombia reizen. Ze zeggen Colombia is gewoon onweerstaanbaar. Lees de mening van Lisa, blogger van Hello from the other side.

#De Colombianen

Zoals ik hierboven schreef, de Colombianen zullen je met open armen ontvangen en je een thuis gevoel geven. Van nature zijn wij praters, dus tot de late uurtjes bij een kampvuurtje kletsen is een van de mogelijke dingen die je te wachten staat als je naar Colombia reist.

#De stranden


In Colombia mag je gewoon kiezen wat voor soort strand je wilt, eentje aan de Atlantische oceaan, of aan de Pacifische oceaan of liever aan de Caribische zee? De keus is aan jou hoewel ik liever badder in het turquoise water van San Andres. Hier zal je met een beetje geluk roze dolfijnen spotten.

#De natuur 

Colombia is rijk aan flora en fauna dankzij de veelzijdig klimatologische verschillen. Terwijl het in Bogota regelmatig regent, zal je in Medellin de eeuwige lente ervaren. Het land heeft op een na de grootste biodiversiteit ter wereld, en geloof me ik overdrijf niet. De ene keer kan je tapirs spotten en de andere keer armadillos, een dierensoort dat dreigt uit te sterven, om maar het niet te hebben over het aantal soorten vogels en amfibieën die je in Colombia kan spotten. Als natuur liefhebber zal je je ogen uitkijken.

#De Kunst en Cultuur


Voor kunst kan je in Colombia je hart ophalen in Bogota, waar de bekende schilderijen en beelden van Botero te bewonderen zijn net als het Gouden museum. Beiden zijn een lust voor het oog en absoluut een must-see als je de hoofdstad bezoekt.

De Colombiaanse cultuur is niet te definiëren in een soort. Het is eerder een mix van Afrikaanse, Europese, Arabische en Inheemse invloeden. Wij zijn een heerlijke cocktail van alles een beetje.

#De Muziek


 

Salsa, Merengue, Vallenato, Cumbia, Reggeton, Chapeto, Llanera muziek en Afrocolombiaanse ritmen zullen je bekend in de oren klinken als je door de straten van Colombia wandelt of als je urenlang in een bus van het landschap van Colombia geniet. Als je niet van muziek houdt, dan kan je beter een andere bestemming zoeken, want in Colombia sta je op en ga je naar bed met muziek.

#De Koffie


Als het om koffie gaat zijn wij absoluut niet bescheiden, want de Colombiaanse koffie is voor ons de beste ter wereld. Het zwarte Colombiaanse goud heeft geen presentatie nodig, aangezien deze overal in de wereld wordt gedronken. De echte Colombianen drinken tinto ofwel zwarte koffie. Een bekende slogan is “tomemonos un tinto seamos amigos” wat betekent: “Laten we een bakkie nemen en vrienden zijn”

Deze slogan definieert hoe wij Colombianen onze gasten ontvangen: “met koffie en vriendschap”.

Als je van plan bent om een onvergetelijke reis te maken door mijn fantastische land Colombia, neem contact met mij op. Ik kan je voorzien van tips en top belevenissen die alleen de lokalen kennen.

Een goede journey toegewenst.

xoxo Diana

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.