Reizen

Wellington klein maar fijn

Wellington klein maar fijn

Wellington de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Als je aan een hoofdstad denkt, denk je gelijk aan iets groot, aan de stad waar alles gebeurt, tenminste zo denk ik. Ik ben gek op steden en zo heb ik al wat stedentrips gedaan en dus genoeg vergelijksmateriaal beschikbaar. Wat mij het meest facineert aan steden is dat ik vaak in zo’n stad zie hoe de rest van het land in elkaar zit. Hoe zijn haar bewoners, wat zijn hun waarden en normen, in wat voor tempo leven ze en wat stellen zij centraal in hun samenleving. Deze hoofdstad liet me zien dat kleine dingen het verschil kunnen maken en dat deze kleine dingen er degelijk toe doen. Wellington is klein maar fijn met alles wat een hoofdstad hoort te hebben maar met de rust en kleinschaligheid van een dorp.

Poetisch gezien zonder een druppelwater geen zee.

Ik heb in 48 uur een speurtocht gedaan naar de onmisbare belevenissen van Wellington en hier zien jullie mijn bevindingen:

♥ Het mooiste en romantische panorama uitzicht over Wellington heb je vanuit de Mt Victoria. Neem een fles wijn of bubbels en geniet van een zonsondergang. Dit is romantiek ten top en zeker een mooie plek om iemand zijn verjaardag te vieren :). (Gratis)

♥ Wellington staat bekend om zijn culinaire kunsten dus verwen jezelf en je partner met een culinaire hoogstandje. De keus is reus (je kan het je zo duur maken als je wilt). (€ tot €€€)

♥ Dorstig naar kennis over de Māori’s, algemene kennis en inspiratie? De beste manier om je dorst te lessen is door een bezoek te brengen aan het Te Papa museum. Het kost je niets en je komt vol inspiratie en kennis de deur uit (donaties worden zeer op prijs gesteld).

♥ Als gepassioneerde koffiefanaat en OCD patiënt kom je hier aan je trekken, want niet voor niets hoort Wellington bij de top 10 beste koffiesteden ter wereld.

♥ Markten zijn altijd leuk, maar een nachtmarkt is pas bijzonder. In Wellington kan je elke vrijdag en zaterdagavond The Night Market bezoeken. Een straat vol met kraampjes, muziek en lekker eten. (€)

♥ De hipste en mooiste mode pareltjes kan je vinden in de vele boetiekjes in Cuba Street. (€ tot €€€)

♥En als je van kunst houdt, ga rondneuzen bij de City Gallery. (Gratis)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.