Camino de Santiago

Pelgrim 2.0

Nog geen dag geleden was ik een stadsburger, iemand die haar dagelijkse routine trouw bleef. Routine, ja routine want dingen die je elke dag doet, worden automatisch een routine, bijvoorbeeld elke dag wakker worden met het heerlijke muziekje van mijn iPhone, daarna een status check doen van mijn social media, vervolgens een gezond ontbijtje nemen van speltbrood of yoghurt muesli met blauwe bessen. Daarna een warme lange douche nemen… (dit waren een paar voorbeelden want ik hoef niet al mijn prive details gelijk bloot te geven :-))

Maar vandaag ben ik een pelgrim als ik mijn credential mag geloven. Maar het bijzondere aan mijn nieuwe status is dat ik niet zomaar een pelgrim ben, nee ik heb ontdekt dat ik een pelgrim 2.0 ben. Dit was toch een zeer confronterende ontdekking!

Even een korte inleiding voor de mensen die niet of niet helemaal weten wat een pelgrim is. Een pelgrim is iemand die een (voet) reis maakt naar een heilige plaats. Tot hier ben ik natuurlijk een doorsnee pelgrim want ik reis te voet naar Santiago de Compostela een heilige plek, maar wat mij een pelgrim 2.0 maakt is de manier hoe ik dat doe.

Een terugblik op mijn eerste dag. Vertrokken vanuit Amsterdam met een tas vol met niet alleen de standaard dingen zoals je regenjas en wandelschoenen, maar ook met een tablet, iPhone, opladers, en alle benodigde apps om deze reis goed te kunnen doorbrengen. Zonder deze apps zou mijn reis een ramp worden. Dat was al snel te merken toen we binnen het pension waren verdwaald. Je verklaart me voor gek, maar dat is echt gebeurd :-). Vanaf dat moment ben ik teruggevallen op mijn routines, dat wil zeggen dat ik gewekt wordt door mijn iPhone. En zodra ik ergens kom, check ik of er wifi is om mijn social media bij te houden en foto’s met familie en vrienden te delen. Verder gebruik ik Google maps om nergens te verdwalen. Jammer dat deze niet geschikt is voor binnenshuis dan was ik niet ergens in de kelder van een hostel beland. Onderweg boek ik een pension of hostel via booking.com, check ik het weer om te weten of ik mijn regenjas aan moet of met factor 50 moet insmeren en hou ik mijn blog bij zodat jullie mee kunnen genieten van mijn reis.

Gelukkig ben ik niet de enige pelgrim 2.0 want mijn reisgenoten zitten ook wanneer het kan achter hun trouwe telefoon te tokkelen en te skypen met het thuisfront.

Pelgrim 2.0 - 2

Eén reactie

  • Carla

    Hahahaha heel hard lachen moet ik erom. Verdwaald…weg structuur, vastigheid en automatische piloot. Maar wat een gave ervaringen. Ik volg je..leuk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.