Creatief schrijven

Waar is de dankbaarheid?

Vandaag wordt in Amerika Thanksgiving (dankzeggingsdag) gevierd. Het is een dag waarop men dank zegt voor de oogst en voor alle andere goede dingen in het leven.

Het is een traditie die eigenlijk de hele wereld zou moeten overnemen. Waarom?

Omdat dankbaarheid van ons tevreden mensen maakt, tevreden met wat we hebben, met wie we zijn, met de mensen om ons heen, met de dagelijkse dingen en de ontelbare wonderen die er nog zijn. Ondanks alle narigheid die wij dagelijks in het nieuws zien, zijn er geweldige dingen die we vaak niet zien, of erger nog, niet willen zien. Daarom hoop ik op een dag waar het nieuws gebaseerd is op goed nieuws en dat wij dat goede nieuws ook leren waarderen.

Ze zeggen dat alleen slecht nieuws verkoopt, maar ik zie om mij heen verandering. Mensen die graag positief nieuws met elkaar delen en er samen blij van worden.

Om dankbaarheid te kunnen uitdragen, zullen we eerst moeten beginnen met het verbannen van gevoelens als jaloezie, afgunst, ontevredenheid, negativisme en minderwaardigheidscomplexen. Deze gevoelens maken ons blind voor de ware schoonheid die zich elke dag verschuilt achter het gordijn van onze ogen vanaf het moment dat wij ze openen totdat wij ze weer sluiten om te slapen.

Dankbaarheid begint met het houden van onze “ik”, van dat persoontje dat soms vraagt om een tandje minder, om een beetje rust, om aandacht, om respect, om gewoon te mogen zijn, om energie, om saamhorigheid, om vertrouwen en om liefde.

Laten we met zijn allen dankbaar zijn, dankbaar voor het persoontje dat we zijn, voor de familie, vrienden en alle andere mensen om ons heen, voor de natuur die ons elke dag leven geeft, voor alles wat er is en wat er nog komt.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.