Inspiratie

Gratis activiteiten in Madrid

Mijn liefde voor Madrid wordt met de dag groter. Dat komt door de eindeloze activiteiten die ik bijna dagelijks in de stad kan ondernemen, zonder dat mijn portemonnee hier iets van merkt. Het woord “Gratis” is een toverwoord voor ieder reiziger!

“Gratis is een toverwoord voor ieder reiziger”

Deze activiteiten kan je voor niets, niente, nada ondernemen in Madrid:

1. Museo Reina Sofia

Dit geweldige museum is voor niets, niente, nada toegankelijk op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 19.00 – 21.00 uur en op zondag van 15.00 – 19.00 uur.

http://www.museoreinasofia.com

2. Museo de America

Dit museum is op de zondagen gratis toegankelijk en voor wie niet op zondag kan, voor € 3 mag je op de andere dagen van de week met uitzondering van de maandagen dan is het museum gesloten. In dit museum zie je pre-Columbiaanse kunst en archeologie van de nieuwe wereld.

http://www.museodeamerica.com

3. Museo Thyssen

Dit museum biedt gratis toegang aan Mastercard kaarthouders op de maandagen van 12.00-16.00 uur. Er worden verschillende kunstwerken geëxposeerd van de XIII eeuw tot de XX eeuw.

http://www.museothyssen.org

4. Museo de Prado

Het bekendste museum van Madrid. Om dit museum in zijn totaliteit te kunnen bewonderen heb je meerdere dagen nodig, maar gelukkig bieden zij gratis toegang van maandag t/m zaterdag van 18.00-20.00 uur en op de zondagen van 17.00-19.00 uur.

http://www.museodelprado.com

5. Palacio Cibeles

Een prachtig gebouw aan de buitenkant en betoverend aan de binnenkant. In dit paleis werd vroeger de huisvesting voor het hoofdkantoor van de Spaanse posterijen. Nu vind je hier het Post en Telegraaf museum. Je kan het bezichtigen van ma t/m vr van 09.00-14.00 en van 16.00-18.00 en op de zaterdagen van 09.00-14.00 uur

6. Parque del Retiro

Een fantastisch park waar je je aangenaam kan afzonderen zoals de naam het zegt “El retiro”. Alleen op de zondagen kan het lastig zijn om een afgezonderd plekje te vinden, maar op de rest van de dagen is het vrij rustig.

7. Casa de Campo

Casa de Campo is een groene oase aan rust ten westen van het centrum van Madrid. Hier kan je wandelen, fietsen of gewoon genieten van de natuur.

8. Madrid Rio

Een stukje Rotterdam in Madrid. Madrid Rio is het grootste binnenstedelijke park ter wereld, ontworpen door architecten uit Rotterdam. Een geweldige plek om veilig te fietsen in Madrid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.