Inspiratie

Het jaaroverzicht van de Aap 

Ik ben gek op tradities, vandaar dit jaaroverzicht van de aap. Vorig jaar heb ik er een traditie van gemaakt om elk jaar terug te blikken op de leukste, bijzonderste en mooiste highlights van mijn reizen.

Vorig jaar op 8 februari en volgens de Chinese kalender het jaar van de Aap, is onze wereldreis begonnen. Een jaar waar wij 9 landen hebben bezocht, fantastische nieuwe ervaringen hebben op gedaan en lieve warme mensen hebben ontmoet.


In dit artikel wil ik met jullie delen welke plekken uniek en bijzonder waren, maar vooral welke belevenissen mijn reizen rijker en anders hebben gemaakt. Alles wat op deze lijst staat, heb ik zelf beleefd en bezocht daarom durf ik ze aan te raden. Nieuwsgierig geworden? Kijk met mij terug maar de hoofdstukken van Journeybook in het jaar van de Aap.

Beste accommodatie:


Van alle accomodaties die wij in het jaar van de Aap hebben gehad is onze cruise door Nieuw-Caledonië & Vanuatu de topper. Heerlijk alles aan boord, luxe, entertainment, een afwisselend programma en natuurlijk veel waarde voor je geld. Ik kan een cruise aan iedereen  aanraden en niet alleen aan de grijze nomaden onder ons.

Culinaire topper 


De culinaire topper was in Japan. Naast de bekende sushi die lekkerder en goedkoper is dan thuis, heb ik mijn smaakpupillen verwend met Ramen, Sashimi, Miso soep, Teriyaki, Yakitori, Okonomiyaki en mijn favoriete Takoyaki (Japaanse poffertjes met inktvis). Als veggie had ik in Japan genoeg keus.

Beste reisbeleving per land:

Nieuw-Zeeland:


In Nieuw-Zeeland heb ik ontelbare belevenissen meegemaakt maar Skydiven in Taupo heeft de meeste indruk op mij gemaakt. Als je bepaalde angsten wilt overwinnen dan is Skydiven een geweldige manier om angst diep in de ogen te kijken.

Nieuw-Caledonië:


Snorkelen tussen schildpadden, prachtig koraal en baby haaien. Deze excursie kan je aan boord van je cruise boeken of bij je aankomst in Noumea. De prijs verschil is niet heel groot en als je aan boord boekt, heb je de garantie dat het cruiseship niet zonder jou vertrekt.

Vanuatu:


Een bezoek brengen aan het onbewoonde Mystery Island. Dit eiland is alleen voor cruise passagiers toegankelijk.

Australië:


Een zeiltour van drie dagen en twee nachten op The Whitsundays.

Stap aan boord van een zeilboot en laat je meeslepen door de zomer vibes van Australië. Aan boord wordt heerlijk voor je gekookt, je mag relaxen in de jacuzzi terwijl je de zon in zee langzaam ziet zakken. Snorkelen/duiken en kajakken behoren ook tot de activiteiten die je kan ondernemen. Kortom een fantastische manier om de Whitsundays te ervaren.

Japan:


Er zijn vele manieren om een nachtje in Japan door te brengen, maar slapen in een tempel zoals ik het deed bij Mt. Koya is een belevenis die je dichter bij de Japanse cultuur brengt net zoals een avondje badderen in een Onsen in Nikko.Zuid-Korea:


Mijn top belevenissen in Zuid-Korea waren de dagen die ik samen met een Koreaanse familie mocht doorbrengen en het authentieke Koreaanse eten met een goede vriend in Seoul.

Thailand:


Het ontdekken van de onderwaterwereld in Thailand was absoluut een top belevenis. Nu met onze duikdiploma op zak, zullen we vaker tussen de vissen en, waarom niet, de haaien te vinden zijn.  Mocht jij ook je waterangst willen overwinnen en van de onderwaterwereld willen genieten? Dan is Koh Lanta een fantastische plek om je duikcertificaat te behalen.

Myanmar: 


Myanmar is gewoon magisch net als in een balloon zweven boven de duizenden tempels van Bagan.

Vietnam:


Je leert pas een land en zijn bewoners kennen als je in de schoenen van de lokalen stapt of beter gezegd als je op de scooter stapt zoals de lokalen het dagelijks doen. Deze belevenis konden wij niet aan onze neus voorbij laten gaan ondanks alle waarschuwingen. Dus hop verstand op nul en op de scooter door Da Lat crossen.

Beste museum:


Dit jaar heb ik het wat rustiger aan gedaan wat musea betreft dan vorig jaar, maar het Te Papa museum in Wellington, Nieuw-Zeeland was zonder twijfel het beste museum dat ik heb bezocht. Dit museum behoort zelfs tot een van mijn favoriete wereldwijd.

Leukste stad: 


De leukste stad was Tokyo. Deze stad gaf mij een voorproefje van hoe de toekomst eruit zal zien. In Tokyo zag ik hoe verleden en toekomst samen kunnen gaan zonder dat de ene de ander in de weg staat.

Verborgen plekje: 


Myanmar stond niet eens in de reisplanning, maar wat ben ik blij dat plannen kunnen veranderen en dat ik kennis heb mogen maken met dit nog maagdelijke land. In Myanmar heb ik een nu nog onbekend tempeltje gevonden om zonder al te veel mensen van een zonsopkomst in stilte te kunnen genieten.

Leukste show: 


De leukste show was in Monkey Mia West Australië. Op onze resort kwamen elke morgen rond zeven uur ’s morgens wilde dolfijnen aangezwommen en dat in combinatie met de vele pelikanen die op het strand liepen was dat een natuurshow waar ik als amateurfotograaf enorm van kon genieten.

Mooiste strand:


De mooiste strand heb ik gevonden in Sydney. Manly Beach was een strand met alles erop en eraan. Helder water, wit zand, goede golven om te surfen, bbq mogelijkheden, hippie markt, muziek, shops en een als kers op de taart een natuurlijk zwembad 🙂

Leukste schoenenwinkel:


De leukste schoenenwinkel vond ik in Tokyo om precies te zijn in de wijk Ginza. Diana Shoes vanwege de naam maar zeker ook vanwege hun pump collectie.

Beste reisgadget:


De zoomlens voor mijn iPhone was voor mij de beste gadget van 2016. Ik had niet altijd ruimte en zin om overal de spiegelreflex camera mee naar toe te nemen en dan was deze zoomlens een goed alternatief om momenten vast te leggen.

Sociaal media app van 2016: 


Dit jaar heb ik buitengewoon veel gebruik gemaakt van Instagram. Ik ben al een tijdje Instagram gebruiker maar dit jaar heb ik mijn passie voor fotografie, reizen  en quotes samengevoegd om mijn feed dichter bij mijn passies te laten komen. Daarnaast vind ik het een geweldige manier om contact te zoeken met andere travelbloggers, nomads en fotografen over de hele wereld. Mijn hoofdregel op Instagram is 1 foto met quote per dag dus ook hier verwacht geen massale posten van mij.

Het beste boek van 2016:

Dit jaar heb ik me vooral laten inspireren door de wijze lessen van Buddha. Het boek “The teachings of Buddha” ligt nu op mijn nachtkastje. Dit boek lag op mij te wachten in de tempel van Mt. Koya in Japan.

Favoriete foto op Instagram:

Deze foto heb ik gemaakt tijdens een zonsondergang aan de Westkust van Australia.

Mijn lievelingsquote:

“Until you spread your wings, you’ll have no idea how far you can fly”

De lekkerste koffie: 


De lekkerste koffie heb ik gedronken in Melbourne, Australië en de meest bijzondere koffie in Tokyo Japan.

Het goedkoopste land : 

Het goedkoopste land van dit jaar was Thailand. Er zijn weinig plekken in de wereld waar je voor €3,50 met zijn tweeën lekker kan eten.

Beste reismagazine

In het jaar van de Aap heb ik veel reisinspiratie gehaald uit het reismagazine Columbus travel 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.