Reizen

Argentinië aan het einde van de wereld

Aan het einde van de wereld wacht Argentinië op je

Argentinië is zonder twijfel een controversieel land vol met uitersten. De reis begon in Buenos Aires. De onrust van de politiek was goed zichtbaar in de straten van de stad en de spanning was af te lezen van het gezicht van zijn bewoners, de Porteños zoals ze worden genoemd.

Elk moment kon iets radicaals gebeuren, daarom was er veel politie op straat. Aan de ene kant voelde ik me veilig, maar aan de andere kant wist ik niet hoe de situatie zich verder kon ontwikkelen. Gelukkig hebben we daar weinig van gemerkt en konden we zonder problemen onze reis voortzetten. Een bijzondere start was het wel.
Buenos Aires was toen minder bruisend dan verwacht, al wordt deze stad nog steeds gezien als het Parijs van Zuid-Amerika, door zijn vele monumenten, barretjes, cafeetjes en de trendy wijk Palermo. De kunstenaarswijk La Boca is één van mijn favoriete plekken in Buenos Aires wegens de kunst, kleurrijke muren en vele tango dansers. Verwacht in La Boca geen hoog culinaire gerechten, hier kom je gewoon voor de Tango en de sfeer. In de wijk La Recoleta kan je de begraafplaats zien van de nu nog steeds geliefde Evita Peron. Verder kan je verdwalen in de stad en struinen langs de bekende Plaza de Mayo.

Onderweg naar het einde van de wereld


Na Buenos Aires ging onze reis door naar Ushuaia in Vuurland, meer bekend als het einde van de wereld, dit is de meest zuidelijke stad op aarde. Vanuit hier vertrekken vele scheppen naar de Antarctica, wat trouwens nog op mijn lijst staat. Toch was de excursie door het prachtige Beagle kanaal een heerlijke amuse, hier zagen wij verschillende soorten vogels, zeeleeuwen en de indrukkende pinguïn kolonie.
En net zoals in een film, het beste wordt bewaard voor het laatst, El Calafate.

El Calafate was onze uitvalbasis om de betoverende omgeving van Los Glaciales te verkennen en een bezoek te brengen aan de reusachtige gletsjer Perito Moreno. Het geluid van de gletsjer is niet met woorden te beschrijven, net als het zien vallen van de helderblauwe ijsbrokken. En om dit avontuur met een gouden lintje af te sluiten, trok ik mijn stoere ijsschoenen aan om een wandeling te maken op de gletsjer, deze belevenis kan ik alleen met één woord beschrijven: GEWELDIG en absoluut voor herhaling vatbaar. Nu begrijp ik waarom Patagonia een van de plekken is die je gezien moet hebben voordat je dood gaat.


Even imposant zijn de watervallen van Foz do Iguazu. Een krachtige en reusachtige watermassa die je het mooist kan bewonderen vanuit de Argentijnse kant en per helikopter. Het kost je wel een rib uit je lijf maar de belevenis is het waard.

Mijn persoonlijke ABC van Argentinië:

Activiteiten


• Beleef een Tango show in de wijk La Boca in Buenos Aires.
• Neem een drankje in een van de vele barretjes van de stad en geniet van de muziek van Carlos Gardel, nieuwsgierig? voetjes van de vloer
• Eet bij el Museo del Jamon de beste Cordero die ik ooit heb gegeten (Buenos Aires) $$
• Bezoek de begraafplaats van Evita Peron in de wijk La Recoleta.
• Bezoek de badplaats van de Porteños, Tigre; de reis ernaar toe is misschien leuker dan de plek zelf.
• Bezoek de oude gevangenis in Ushuaia.
• Laat je paspoort stempelen bij het het einde van de wereld postkantoor.
• Neem een cruise en ontdek het Beagle kanaal.
• Bezoek het treinmuseum bij Tierra de Fuego.
• Bewonder de reusachtige Gletsjer Perito Moreno.
• Boek een wandeling op de gletsjer en sluit je excursie af met een shot whisky ‘on the rocks’.
• Bewonder de watervallen van Foz do Iguazu vanuit een helikopter

Beste manier om te relaxen

Normaal gesproken deel ik hier waar je het beste kan relaxen, maar in Argentinië kan je het beste relaxen door MATE te drinken, dus geen plek maar een manier om te ontspannen. MATE is het nationale drankje van Argentinië. Het drankje zelf is niets anders dan een aftreksel van jonge blaadjes, bitter van smaak. De zoete liefhebbers kunnen er suiker aan toevoegen. MATE drink je in gezelschap volgens een vast ritueel. Ze zeggen dat het gezamenlijk drinken van MATE staat voor vriendschap en saamhorigheid en dat is juist wat ik ervoer toen ik daar MATE dronk.

Cashflow


€ Neem genoeg euro’s mee, vaak is het voordeliger om in restaurants met euro’s te betalen dan in pesos. Je krijgt er meer pesos voor één euro dan bij een bankautomaat.
€ De excursies zijn vrij prijzig in vergelijking met de andere landen in Zuid-Amerika. Om een indicatie te geven, bijvoorbeeld een middag trip op het Beagle kanaal kost €90 p.p. en een wandeling op de gletsjer € 200 p.p. maar ze zijn elke euro waard.
€ Als je niet wil wandelen en toch de Highlights van Buenos Aires wil zien, neem de bus. Het openbaar vervoer in Buenos Aires is goed geregeld en betaalbaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.