Reizen

Nieuw-Zeeland Het Hof van Eden

Reizen is een verzameling van belevenissen die door de jaren heen je beste herinneringen worden.

Nieuw-Zeeland een land dat op allerlei manieren beschreven kan worden maar voor mij is Nieuw-Zeeland Het Hof van Eden. Een stukje paradijs op aarde waar de essentie van ons bestaan nog niet verloren is gegaan of verward wordt met drukte en druk zijn. Hier is het heel normaal om elkaar te begroeten, om dingen te delen of iets voor een ander te doen, om een praatje met een vreemde te maken, niet uit beleefdheid maar uit oprechte belangstelling. Al gauw nam ik de gewoonte om tegen iedereen die ik tegenkwam “hello” te zeggen. Ik had geen idee wat zoiets simpels bij een ander los kon maken tot ik bij de supermarkt aangesproken werd door een man die ik net bij de parkeergarage had begroet. Hij zei: “bedankt dat je hello tegen me zei, dat waardeer ik enorm”. Het klonk alsof ik zijn dag goed had gemaakt, hij voelde zich gezien en ik voelde me blij om in iemands gezicht een glimlach te zien ontstaan.

De Kiwi’s zoals de bewoners van Nieuw-Zeeland worden genoemd, proberen werk en privé in balans te houden. Het is niet raar om een briefje in een winkel te zien waar het staat: “Gesloten wegens een belangrijk evenement: tijd doorbrengen met familie.”

Het tempo van Nieuw-Zeeland is traag in de zin van niets wordt overhaast gedaan. Het enige jammere is dat zelfs de internetverbinding zich hierop aanpast, tot mijn grootste frustratie, want ook al ben ik bezig met vertragen, internet blijft een soort van basisbehoefte om dingen op te zoeken en contact te houden met thuis.

Dit is het enige minpuntje wat ik kon vinden in dit prachtige land, want de rest is gewoon fantastisch.

Je boekt een reis maar je maakt meerdere reizen in één. Ik hoor vele toeristen zeggen dit stukje lijkt op Noorwegen, dat stukje op Canada en dat stukje op Schotland, Ierland, IJsland en nog vele andere plekken op aarde. Dit geeft al aan hoe afwisselend en veelzijdig Nieuw-Zeeland is, geen enkele plek is hetzelfde.

Als je meer wilt weten over dit fantastische land of binnenkort van plan bent om het te gaan bezoeken, schroom niet om een kijkje te nemen in de belevenissen tijdens mijn reis van 87 dagen door Nieuw-Zeeland. De reis begon in CHRISTCHURCH en deze is geeindigd in AUCKLAND.

In totaal hebben wij 8250 kilometers afgelegd met onze Spaceship “Genesis Ark”, want zelf rijden is de beste manier om Nieuw-Zeeland te verkennen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.