Inspiratie

Goede voornemens voor 2016 of voor het leven?

 

De start van een Nieuwjaar heeft iets krachtigs, het betekent een nieuwe poging, een nieuw begin, een kans om dingen anders te doen. En toch vraag ik me af waarom deze kracht niet aanwezig is op een willekeurige maandagochtend als we opstaan en haastig ademhalen voordat we aan onze werkweek beginnen. Dan zou het ook effectief kunnen zijn om dingen anders aan te pakken. Wat denken jullie?

Hoe dan ook, ik geloof in de kracht van het nieuw en de kalmte van 1 januari als de stad langzaam ontwaakt na een fantastische feestavond met bubbels, dans en vertier. Goede voornemens opstellen is een gewoonte die ik ooit zomaar heb overgenomen, maar die mij focus, motivatie en voldoende moed geeft om mijn dromen na te jagen. Voorheen maakte ik een lijst met twaalf doelen. En deze las ik op terwijl ik twaalf druiven in mijn mond stopte bij de eerste twaalf klokslagen van het nieuwe jaar. Gekke werk, maar zeker effectief :), want aan het eind van het jaar kon ik zien wat ik ervan gebakken had. Dat was vaak dat wat ik me voorgenomen had.

Dit jaar wil ik mijn goede voornemens in een nieuw jasje steken, daarom noem ik ze geen voornemens of doelen meer maar belevenissen, want het effect van iets beleven is bevredigender dan het behalen van een doel (mijn zeer persoonlijke mening).

Aangezien belevenissen niet gekoppeld zijn aan een jaar of een bepaalde vorm van tijd, heb ik een lijstje gemaakt van belevenissen voor het leven. Dat zijn de dingen die ik graag wil beleven voordat ik deze wereld gedag zeg. Een voordeel is dat ik mijn lijstje op een willekeurige maandagochtend kan aanpassen en niet meer hoef te wachten tot de kracht van het nieuwe jaar. De bedoeling is dat elke dag een soort “Nieuwjaar” wordt en dat ik mijn best blijf doen om te BE-LEVEN. to BE= vanuit het Engels betekent ZIJN dus eigenlijk: meer ZIJN in het leven.

Maar hoe kan ik meer ZIJN in het leven?

Het is niet simpel, maar dat is meestal zo met de dingen die echt belangrijk zijn. Hieronder zie je een paar van de dingen die ik me heb voorgenomen om te gaan BELEVEN!!

 1. Met de zon opstaan om in stilte te kunnen genieten van het begin van de dag
 2. Een nieuwe taal leren
 3. Een muziekinstrument leren bespelen
 4. Genieten van een zonsondergang
 5. Minimaal 1 boek per maand lezen
 6. Lachen zonder reden
 7. Een wereldreis maken (al mee bezig)
 8. Het noorderlicht bewonderen
 9. Slapen in een boomhut
 10. Leren kitesurfen
 11. Wandelen naar La Ciudad Perdida (de verloren stad) op Machu Picchu
 12. Vrijwilligerswerk doen in het buitenland
 13. Vrienden maken over de hele wereld (al mee bezig)
 14. Een ballonvlucht maken
 15. Een lange treinreis maken
 16. Minimaal 1 dag in stilte zijn 🙂 (dit is echt een uitdaging)

En wat zijn jullie plannen, wensen, dromen, voornemens of hoe je ze wilt noemen voor 2016?

 

Eén reactie

 • Rocío

  Muy bellas experiencias para este año veo que no estaba la del paracaídas je je e pero falta la del globo ojalá te pudiera acompañar a una de ellas, aunque lo hago cada vez que te leo.
  Un beso y abrazo

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.