Creatief schrijven

Het wereldavontuur is begonnen

Het wereldavontuur is begonnen. Vorige week hebben wij Madrid verlaten, met een glimlach en een hoop mooie herinneringen. De stad is fantastisch, maar de mensen die ons pad hebben gekruist en de tijd hebben genomen om ons beter te leren kennen waren eigenlijk het beste van ons Spaanse avontuur. Dit bewijst weer dat we als mens niets anders willen dan verbonden te zijn met anderen.

Onderweg naar huis deden we een stop in Parijs om een vriendin te bezoeken en samen onder het genot van een goede Franse wijn en vele lekkernijen konden we heerlijk terugdenken aan onze tijd in Madrid.

Het voelde gek om weer naar huis te rijden, alsof de vakantie voorbij was, het gevoel van ontspanning maakte al gauw plaats voor opwinding en nieuwsgierigheid. Hoe zou het thuis zijn? Met familie, vrienden en alles wat een paar maanden geleden onze thuis was? Jezus, het klinkt alsof ik jaren weg ben geweest (voor mijn gevoel), maar het is maar een paar maanden geweest. Dus zo veel zal toch niet veranderd zijn. En inderdaad alles ziet er hetzelfde uit. De wegen zo mooi en netjes, de huizen keurig op een rijtje en de mensen haastig op de fiets met een warrig kapsel door de harde tegenwind. Dit beeld veranderde de gezellige chaos van Spanje in de mooie orde en structuur van Nederland. Ik ben thuis! Althans dat dacht ik, maar dit thuis was maar voor even, want het afscheid nemen stond al gauw voor de deur. Al ben ik sinds vorig jaar afscheid aan het nemen, toch deed het pijn om gedag te zeggen tegen de mensen waar ik van hou. Maar gelukkig begrijpen zij dat dit mijn droom is, een met veel moed en een gebroken stem zeiden zij: “leef je droom en blijf ons inspireren zodat wij ook onze eigen dromen gaan leven.”

Aangekomen in Nederland hadden we geen moeite om alles in de 5de versnelling te doen, en dat is maar goed ook want wij moesten veel regelen voor ons wereldavontuur dat afgelopen maandag van start is gegaan. Uitgerekend op de dag dat het Chinese nieuwjaar begon, een betere dag hadden we niet kunnen kiezen. Het Chinese jaar van de aap kan heel gunstig zijn als ik de sterren mag geloven. Dit jaar draait alles om nieuwsgierigheid, genot, kansen en flexibiliteit. En dit zijn nou juist de dingen die wij willen en die ons mogelijk te wachten staan. En om in de Chinese hoek te blijven ben ik actief begonnen met het leren van hun taal, een uitdaging die al heel lang op mijn bucketlist staat en die alleen maar groter is geworden door een Chinese vriendin die ik in Madrid heb ontmoet. Mijn taal succesjes zijn piep klein maar ik ben apentrots dat ik al tot 10 kan tellen en de dagen van de week en de maanden van het jaar ken :).

Om jullie mee te nemen in mijn avontuur, alvast een kijkje in de start van onze wereldreis.

XOXO from New Zealand.

[nggallery id=”6″]

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.